FAQ

Nedan kan du se några av dom vanligaste frågorna vi får

Arbetsgivare

Gigleer är en app där du som arbetsgivare kan annonsera när du behöver personal. Det kan vara allt från att du behöver extra styrka när det är löning till att söka tillfällig säsongspersonal eller heltidspersonal. Allt finns tillgängligt på våran plattform till marknadens lägsta pris.

Att ladda ned och registrera sig i Gigleer-appen kostar ingenting. Lägger du upp och tillsätter ett gig, alltså ett enstaka jobbtillfälle så tillkommer en avgift på 20% uppepå bruttolönen.

Önskar du däremot att sortera dina favoritgiggare genom Workpools eller att söka efter hel-och deltidspersonal så behöver du ha Gigleer Premium. Det kostar från 299 kr/månad. Gå in på fliken arbetsgivare för att läsa mer om vilka fördelar det finns med Gigleer Premium.

Om du hittat en person som du vill anställa så går du in på skapa gig, heltid och sedan lägger du in villkoren för arbetet. Sedan när du lägger upp annonsen så kan du välja att endast erbjuda det till en specifik person. Gigleers arvode för att ha förmedlat rekryteringen är 15.000 SEK + moms.

Du kan logga in på Gigleers hemsida, där kan du bjuda in personen till att bli administratör.

Arbetstagare

Gigleer är en app där företag kan annonsera när de behöver extrapersonal, men även numera säsongs- och heltidspersonal. När du skapat en profil kan du se alla tillgängliga jobb och ansöka direkt i appen. Gigleer tar hand om anställningsavtal, löneutbetalning och skatt, så att du kan fokusera på att jobba när, var och hur du vill!

För att få registrera sig i appen så behöver du ha fyllt 16 år. Dock så är det vissa jobb som har 18-årsgräns, tex för att servera alkohol.

När du lämnat in din tidrapport och arbetsgivaren har godkänt tidrapporten så får du direkt en utbetalning av din lön genom Swish. Gigleer sköter all administration gällande skatt, försäkringar osv.

Nej, för dig som arbetstagare kostar det ingenting att jobba genom Gigleer. Gigleer tjänar sina pengar genom att ta ut avgifter från arbetsgivarna.

Det är enkelt! Du laddar ned våran app i din telefon och trycker på skapa konto. Efter att ditt konto är skapat kan du gå in på din profil och lägga till profilbild, en beskrivning och tidigare erfarenheter. Du kan även efterfråga recensioner från tidigare arbetsgivare. Allt för att arbetsgivarna ska få en så bra uppfattning som möjligt om vem du är och vad du gjort tidigare. Detta är superviktigt!

Efter du ha skapat din profil så är det bara att börja söka gig. Under “Gig”-fliken hittar du korta gig, säsongsjobb, deltid- och heltidsjobb. Där kan du se vad det är för plats, lön och vilket datum och tid gigget är. På filterknappen uppe i högra hörnet kan du välja vad du letar efter så är det lättare att hitta.

Allmänt

Om du glömt ditt lösenord så är det bara att klicka på glömt lösenord så skickar vi ett mail till dig där du kan välja ett nytt lösenord. 🙂

Hittar du inte ett svar på din fråga?

Några av våra samarbetspartners